alla kategorier

Nyheter

Hem> Nyheter

Funktionen av L-karnosin

Tid: 2024-02-18 Träffar: 8

L-Karnosin, vetenskapligt namn β- Alamyl-L-histidin är en typ av aminosyra β- En dipeptid som består av två aminosyror, alanin och L-histidin.


Karnosin (peptid) är en antioxidant som upptäckts av den ryske kemisten Gulevich tillsammans med karnitin. Studier i Storbritannien, Sydkorea, Ryssland och andra länder har visat att Carnosine har en stark antioxidantkapacitet och är fördelaktigt för människokroppen.


Karnosin (peptid) kan skydda cerebrala vaskulära endotelceller. Enligt rapporter har hittills ingen peptid eller protein hittats som är bättre än Carnosine, som inte bara har antioxidant-, anti-fria radikaler och anti-aging-effekter.


Medicinska tillämpningar:


Ryssland, USA, Storbritannien och andra har publicerat artiklar om användningen av myosin för att behandla grå starr hos människor. För närvarande är det känt att i Tyskland och Ryssland har karnosin använts som livsmedelstillsats och förstärkningsmedel; Det finns hudvårdsmedel som innehåller Carnosine i Frankrike och Australien, och det finns många rapporter om Carnosine som används i experimentella djurmodeller för att behandla hjärna, njure, hjärtischemi och diabetes. En nyhet från Japan har visat med hjälp av Western blotting-teknik att matning av en kanindjursmodell med magsårssymtom med zinkinnehållande myopeptid kan inducera genuttryck i magslemhinneceller och -proteiner, som är skyddande faktorer som kan skydda celler från olika negativa stimuli. Detta tyder på att myosin kan användas som läkemedel för att behandla magsår.

Karnosin (peptid) har visat sig eliminera reaktiva syrearter (ROS) som bildas av överdriven oxidation av fettsyror i cellmembran under oxidativ stress α-β Omättade aldehyder. Muskler och hjärnvävnader innehåller höga koncentrationer av karnosin.Föregående: Ingen

Nästa: L-Citrulline är en aminosyra som har många fördelar för hälsa och atletisk prestation

Heta kategorier

ONLINE